Frugt ID

Frugt identifikation.

Pometet får hvert år mange henvendelser fra mennesker der har et frugttræ i haven hvor man ikke kender sorten. Pometet tilbyder at identificere frugt af æble og pære for borgere i Danmark. Det koster 250kr. Pr. sort. At få en sort identificeret.

Vi gør os megen ulejlighed for at identificere al materiale korrekt, vi kan dog ikke garantere 100% for rigtigheden af identifikationer.

Man kan indsende frugt årligt imellem 1. september og 31. oktober. 

Sådan gør du:

  • Skal du først downloade, printe og udfylde vores Frugt ID Skema - Skemaet vedlægges frugten.
  • Vælg 3-5 modne (men ikke overmodne) frugteksemplarer og et skud med repræsentativ bladmasse. Alt, både bladmasse og frugt skal være i god sund vækst. Skadede, små eller på andre måder misformede frugter kan være ekstremt svære at identificere.

Frugten være moden og vise den karakteristiske størrelse, form og farve for frugten.  

  • Hvis du indsender mere end en sort er det vigtigt at nummerere hver frugt ved at skrive med sprittusch på skallen. Eks. Sort 1, alle 3-5 eksemplarer noteres med et 1-tal på skallen, næste sort, alle 3-5 eksemplarer nummereres med et 2-tal, osv.

  • Hvis muligt vedlæg da gerne foto af træet; et af hele planten, et til tre af grene og frugt tæt på samt et foto af træets stamme ved basis (roden). Det er også vigtigt at tilføje så meget information/historie on træet som muligt i Frugt ID-skemaet.

  • For at undgå at frugten skades under transport pakkes den i en kraftig kasse. Kassen må ikke før have indeholdt varer med kraftig lugt såsom sæbe eller kaffe da dette kan påvirke frugtens karakteristiske duft. Hver frugt pakkes individuelt i bobleplast eller alternativt, husholdningsfilm efterfulgt af avispapir.

  • Betaling sker via Mobilpay

  • Pakken sendes til: Pometet, Att: Fugt ID, Agrovej 1, 2630 Taastrup

 

Ved endt frugt ID får du svar vi a e-mail.

Bemærk at der kan gå op til tre måneder før du får svar. Hvis Du ikke har fået svar inden udgangen af december måned, kontakt da gerne Pometet. Betaling sker i forbindelse med afsluttet Frugt ID.