GENBIS

Velkommen til GENBIS - Nordic Baltics Genebanks Information System

GENBIS er vores fælles database for genbanker i de nordiske og baltiske lande, skabt i samarbejde med NordGen. Her kan du finde en masse spændende information fra Pometets og de øvrige genbankers samlinger samt bestille podekviste med mere.

At finde information i databasen kan være lidt uoverskueligt, indtil man lærer systemet at kende. Her er nogle tips, der kan hjælpe:

  • Databasen er fælles for flere lande med forskellige sprog, og derfor er engelsk valgt som fælles sprog. Når du søger efter en planteart, skal du bruge det engelske eller latinske navn. For eksempel: "Apple" eller "Malus" i stedet for "æble". Det kan også være en fordel at bruge et såkaldt wildcard, som en stjerne *, efter det, du søger på, fx "Malus*".

  • Når du søger i databasen, søger du blandt alle de genbanker, der deltager i samarbejdet. De forskellige genbanker tilbyder forskellige arter, information og distributionsmaterialer, hvilket betyder, at krav og svartider kan variere.

  • I stedet for at bruge søgefeltet på forsiden ("Simple Search"), kan det være en fordel at bruge søgefeltet under fanen "Advanced Search". Her har du flere muligheder for at præcisere din søgning, hvilket kan være en stor hjælp i en database med input fra mange interessenter.

  • Hvis du kun ønsker at søge i Pometets samlinger, kan du gøre det ved at gå til fanen "Advanced Search". Her kan du vælge "Repository" fra en drop-down-menu og derefter vælge "Pometet, Copenhagen University – PMT". Indtast derefter den ønskede art eller sort i søgefeltet.

  • Du skal oprette en profil og logge ind, hvis du ønsker at bestille materiale.

Vi arbejder løbende på at opdatere både nyt og gammelt indhold i databasen. Hvis du finder ny relevant eller forældet information, hører vi gerne fra dig.

Velkommen til GENBIS!